2014. május 28., szerda

Májusi körkép

A legszebb tavaszi hónap a május. Ilyenkor borul virágba a legtöbb növény, már kellőképpen meleg van, és szedhetők az első termések is.

A zöldhagyma és a retek voltak az első friss zöldségek, majd a fejes saláta.

Nemrég elkezdtük a zöldborsó szedését, ami nagyon jól sikerült. A Rajnai törpe most is beváltotta a reményeket. Nekünk ez a korai édes fajta ízlik a legjobban. Így meg volt az első zsenge tavaszi leves is.
Végeztem a palántázással. Az áprilisban kiültetett paradicsomokat már fel kellett kötözni, és kacsolni is kellett.Ebben az évben nincs karónak való anyagom, így madzaggal oldom meg a futtatást. Az egyik végét a palánta tövére kötöm, nem túl szorosan, a másik végét egy vízszintesen kifeszített dróthoz.

A paprikák és a padlizsánok is a földben vannak.Az eső is a megfelelő időben jött, így locsolni nem is kellett a palántákat.A többi növény is szépen fejlődik. Elvetettem a az uborkákat is, melyeket a borsó helyére fogok palántázni. Csemegekukoricával vegyesen fogom kiültetni.


 A krumpli virágzik, fel vannak töltve.


 A növényápolással, tápanyag ellátással, takarással kapcsolatban ajánlom a régebbi írásokat.

2 megjegyzés:

 1. Örülök hogy újra folytatod a blogod írását, annak ellenére hogy másik kerted van, jut eszembe: szép nagy, és szépen be is osztottad, jó nézni. :) Bár azt azért elhiszem, hogy egy régóta művelgetett kertet nehezen hagy ott az ember, évek alatt szépen kialakított egy jó talajt a jó trágyákkal, növényekkel... mellőzve a mérgeket.
  Én is most olvastam ezt a május végi bejegyzésed, mivel utóbbi időben én is pihentettem az "internetes kertészkedést", remélem hamarosan te is írsz!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Jól eltűntél! Mi van veled?

   Törlés