2010. március 14., vasárnap

Ez már tavasz?

Na a kérdés jogos. Bizony még várat magára. Szerencsére erre felénk a Sárrét vidékén csak mutatóban volt hó. Ma süt a nap, de erős a szél. Így nagyon szárítja a földet. Túlságosan is.

Ezért sokmindent nem lehet dolgozni a kertben, így aztán írni sem tudok sok dologról.
A közben kikelt paprikákat áttűzdeltem. Egyeseket pohárba, míg a fűszerpaprikákat csak szálasnak nevelem, így azok ládába kerültek ritkásabban.

Az üvegházba kivittem korábban a karalábé és káposzta palántákat. A fagy ott érte őket, és nem hoztam be. de ezt a -4 fokot túlélték a palánták.
Most más tennivaló nincs, mint lesni a magokat, hogyan kelnek, és nézni a palántákat mekkorát nőttek.
No meg várni a jóidőt.
 

5 megjegyzés:

  1. Jól előre vagy, nekem még csak most kezdtek javában csírázni a paprikamagok.

    VálaszTörlés
  2. Ezeket a most tűzdelt paprikákat március 6-án vetettem. De ez mind saját, fogott mag volt. ezek keltek ilyen hamar. A bolti magokmég várnak.A nagyobb palánták azok üvegházba mennek, de régebbi vetések.
    Kb 100 nm terület van felásva. + üvegház, bogyósok, fák. Azért nagynak sem lehet nevezni:)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis kerted és blogod van. Én jövő héten kezdem el a kerti munkákat, egyet esett nálunk, tiszta víz a föld. Sajnálom, hogy az ősszel nem tudtam felásni a kertemet, most nehezebb lesz a búrjánokkal elbánni.
    Gratulálok és további sikert kívánok a munkádban.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Attila! Ennek a földnek itt nálunk, minimum még egy hét kell, de inkább csak áprilisban lehet majd megmunkálni. De addig melegedni kell az időnek is. Meg eső sem kellene egy ideig. Jó kertezést kívánok én is!

    VálaszTörlés